תיקון רכב במוסך ערבי

שאלה:

האם מותר לתקן רכב במוסך ערבי או שזה גורם להם לגנוב ולכאורה אין מסייע בגוי

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור לתקן אצל גוי. א. לא ברור שהם יגנבו אותך. ב. אם ברור לך שהם ייגנבו אותך ואתה נותן להם מצדך זה אבדה מדעת.

יש בעיה הלכתית שכל מקח צריך לעשות דווקא אם יהודי ולא עם גוי. ויש בזה אריכות ועד כמה הפרש במחיר, יש להעדיף יהודי מגוי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה רש"י ויקרא פרק כה, יד:

וכי תמכרו וגו' – לפי פשוטו כמשמעו. ועוד יש דרשה מנין כשאתה מוכר, מכור לישראל חברך, תלמוד לומר וכי תמכרו ממכר לעמיתך מכור, ומנין שאם באת לקנות קנה מישראל חברך, תלמוד לומר או קנה מיד עמיתך:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כתב בשולחן ערוך חושן משפט הלכות גזילה סימן שסט סעיף ג: אסור ליהנות מהגזלן שהוחזק ממונו שבא בגזילה) (טור ס"ה). ואם היה מיעוט שלו, אף על פי שרוב ממונו גזול, מותר ליהנות ממנו, עד שידע בודאי שדבר זה גזול בידו.
    ולפ"ז אם לא ברור שהחלקי חילוף גנובים, וכן יש לו מיעוט שלא גזול, לכן מותר לתקן במוסך של בני מיעוטים.