עיטוף לפני קבלת שבת

שאלה:

בגמ' במס' שבת מבואר דהיה מנהג להתעטף לפני כניסת שבת ולהמתין לבואה, וכך מבואר ברמב"ם. מדוע לא נהגו בזה היום [ועיקר קבלת שבת היום ברוב בתי כנסיות כבר מתחיל אחרי השקיעה או ממש עם השקיעה]

תשובה:

שלום וברכה

אכן מנהג נאה הוא זה וחבל שלא כל כך מקפידים עליו, אבל רואים אצל אנשי מעשה שמקדימים לבוא לבית הכנסת וקוראים שיר השירים וממתינים לבוא השבת. בכל מקרה ודאי מנהג שגוי הוא לומר קבלת שבת אחרי השקיעה, ומעודי תמהתי על בתי כנסת שכך נוהגים.