לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חלומות על אבא שנפטר

שאלה:

בוקר טוב כבוד הרב, אבי נפטר בכ"ז אדר א תשע"ט .השבוע זה שניים עשר חודשים שנפטר. חלמתי שהוא על כיסא גלגלים ואני לוקחת אוצו להתקלח ובמקלחת יש הרבה צואה שאלתי את אבי ז"ל והוא אמר שזה לא שלו. ביום שבת בצהריים שוב חלמתי עליו שאני ואחי בבית העלמין ורואה את אבי ז"ל יוצא מהקבר כמו רוח ורודף אחרי ואחרי אחי אנחנו מבוהלים ובורחים והוא אחרינו ואני צועקת לו תחזור לבית שלך . והוא לא מרפה וממשיך לרדוף . בבקשה תכתוב לי מה פשר החלמות ? עלי לציין שאחים שלי כל השנה היו בבית כנסת כל יום ועשו קדיש . עשינו סעודת מצווה עם רב ב-11 חודש וכמובן עושים גם השבוע ל-12 חודש ובע"הש גם 13 חודש בגלל חודש אדר. אודה לתשובתך במהרה. שבוע טוב ובשורות טובות.(אבי ז"ל כהן)

תשובה:

שלום וברכה

חשוב מאוד לעשות משהו קבוע ואמיתי לעילוי נשמתו. הדבר החשוב לנפטר, הוא שיש אחריו צאצאים שמקיימים בעולם הזה את רצון ה' ואת מצוות התורה הקדושה. ללכת במשך השנה לבית הכנסת לומר קדיש זה נחמד מאוד, אבל אם חושבים שזהו, עכשיו אפשר לזרוק הכל ולשכוח מבורא עולם זה ממש לא נכון. באופן כזה שואלים אותו בשמים מה עם הבנים שלך??? חובה להתחזק בקיום המצוות באופן קבוע, להתקרב יותר לתורה הקדושה והדבר הזה הוא הזכות הכי גדולה שיכולה להיות לו, ויגרום לו נחת ושמחה בעולם הבא באופן שאי אפשר לתאר! גם מי שכאן בעולם הזה היה קצת רחוק ועשה ככה קצת מהצד, כשהוא בא לעולם הבא הוא יודע את האמת, שבלי תורה ומצוות אין כלום, ואז הוא מתבייש ורוצה וכבר לא יכול לקיים, והדבר היחיד שיש לו זה רק מה שהצאצאים כאן בעולם הזה מקיימים. אינני יודע אם יש לך השפעה על האחים, אבל את יכולה להתחזק עוד בשמירת שבת כשרות טהרת המשפחה תפילות צניעות ועוד, וזה ישמח אותו מאוד מאוד.

מעבר לכך הכל בסדר גמור.