פח אשפה בבית – גרף של רעי?

שאלה:

שלום לרב בנוגע לקריאת דברי תורה/תפילה בסמוך לפח ביתי… א. לרוב אין בו צואה (כידוע הטיטולים לרוב עם קטנים ולא עם גדולים) ב. לרוב אין ריח, גם סמוך לפח… האם צריך להרחיק ארבע אמות מהפח עצמו בעת הקריאה/תפילה? תודה רבה

תשובה:

הפח עצמו אינו נחשב גרף של רעי כיון שיש בתוכו שקית ניילון, ומפנים את האשפה לעיתים תכופות כך שהפח עצמו אינו מדיף ריח רע ממש בדרך כלל, רק בגלל תוכנו. ראה שו”ת בצל החכמה ח”ו סי’ כו, הליכות שלמה פרק כ אות א, אור לציון ח”ב פרק ו אות יח. כמובן את הטיטולים כדאי לזרוק שם בתוך שקית [כאשר יש בהם צואה], ואם יש ריח רע יש להרחיק ארבע אמות ממקום שכלה הריח.