סתימת פתח / חלון בבית

שאלה:

לפי צוואת רבי יהודה החסיד חלון שהיה פתוח וסוגרים אותו, יש להשאיר פתח קטן פתוח. מה הדין כשיש "דלת" [פנימית, לא דלת חיצונית] שסותמים אותה, האם גם אז צריך להשאיר פתח קטן. ועוד שאלה, מעל הדלת, חצי מטר מעל, היה אותו עוד חלון שגם אותו סתמו, האם ניתן להסתפק בפתח אחד לשניהם, או צריך פתח נפרד לדלת ופתח נפרד לחלון. ובנוסף, האם זה חייב להיות בדיוק במיקום שהיה בשעתו החלון/הדלת, או שמספיק שזה באותו קיר שבו היה הפתח.

תשובה:

הדין הזה נאמר גם בדלת פנימי, ויש להשאיר גם בדלת וגם בחלון, ובדיוק באותו מקום. מה שצריך הוא להשאיר חור קטן בעובי של מקדח של מקדחה וכיוצא בזה, ודי בכך.

מקורות:

צוואת רבי יהודה החסיד אות כ’, והובא בבן איש חי שנה ב פ’ פנחס ובכף החיים יו”ד סי’ קטז אות קכב, ובס’ מילי דחסידותא שם כתב שדי בנקב כל שהוא.