האם אפשר לדחות את המקווה כשיש מריבה?

שאלה:

האם מלכתחילה אפשר לדחות את הטבילה במקרה של מריבה? הרי אי אפשר להיות יחד כאשר יש פגיעה או כעס, נכון שעדיף להשלים אבל זה גם תלוי בגודל הויכוח או המריבה . יש מריבות שמעלות אפשרות של גירושין.. מה עושים? לטבול או לא ? או לטבול ולא להיות יחד?

תשובה:

חלילה חלילה מלפגוע בדבר העדין הזה שהוא חוט דק מקשר בחיי הנישואין שאותו לא מנתקים לעולם ובו לא פוגעים. נכון הדבר שאי אפשר לעשות זאת מתוך מריבה, ולכן עושים הכל כדי להשלים, בכלל חייב להיות כלל שאף פעם אבל אף פעם לא הולכים לישון עם מריבה, כי זה רק גורם לה להתעצם כמו כדור שלג. לכן, הולכים לטבול, ויחד עם זה מדברים יחד כיצד לפתור את הבעיה. כמובן יש ללכת לייעוץ נישואין ולהגיע לפתרונות עמוקים וטובים ברי קיימא, אסור להזניח, אבל לגבי הערב הזה בכל מקרה תעשו משהו ביניכם בענין זה.

בשורות טובות ותמיד שמחות.