פיצול מנין לצורך קדיש

שאלה:

האם נכון לפצל מנינים כשאדם רוצה להגיד קדיש על אביו. 1 – מבטלים ברוב עם הדרת מלך, האם זו באמת זכות לנפטר 2- הם 2 מנינים באותה השעה, באותו המקום כשההבדל הוא רק החזן הוא לא בגדר לא תתגודדו ? ואם לא מה הגדר של לא תתגודדו, מתי כן עוברים עליו ?

תשובה:

שלום וברכה

בס' אמת ליעקב מהר"י קמינצקי מבואר שתפילה ברוב עם או במקום הקבוע עדיפה על פיצול כדי ששניהם יהיו חזנים, מה שעושים זה שאחד ניגש לפני העמוד והשני אומר את הקדיש יתום, ובמקומות שנוהגים שכמה אבלים אומרים יחד קדיש אזי שניהם אומרים יחד את הקדיש. במקומות מסוימים נהגו שמחליפים חזן לפני אשרי ובא לציון כדי ששני האבלים יוכלו להיות חזנים.

בשורות טובות ושבת שלום.