דברי קדושה אדם סיעודי עם חיתול

שאלה:

מבוגר המלובש טיטולים במשך כל היום, מחמת שאין לו כח המעצור, האם מותר לו להתפלל? ומה יעשה כשצריך לאכול ולברך בהמ"ז?

תשובה:

שלום וברכה

כל זמן שיש שם רק מי רגלים, הוא יכול לומר דברי קדושה כאשר זה מכוסה ואין בעיה, אם יש שם צואה אין לומר דברי קדושה עד שיחליפו לו את החיתול.

מקורות:

ראה שו”ת מנחת יצחק ח”י סי’ ח, וראה עוד הליכות שלמה פרק כ סעי’ יד, ושבט הלוי ח”ג סי’ יז.