שליחת דואר בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים שליט"א. יש לי שאלה לגבי שבת. קניתי מחו"ל מוצר ואני צריך להחזיר אותו. היום יום רביעי. האם מותר לשלוח את המוצר מחר ביום חמישי בדואר, או שצריך לחכות עד יום ראשון, כי אולי כאן ישלוח בשישי בצהרים או בשבת ואז יש חילול שבת? אינני יודע כיצד עובד כאן הדואר ומתי ישלח את המוצר, אבל בגלל החשש הזה שאינני יודע בכלל אם הוא מוצדק, אני שואל אם במקרה שצריך לשלוח דואר לחו"ל, האם צריך לחכות ולשלוח רק ביום ראשון, או שמותר היום, או גם מחר יום חמישי? יישר כוח מראש.

תשובה:

שלום וברכה

לא נראה שיש חשש, אני בטוח שלא מטפלים בדואר ישראל בחבילות בשבת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה. אני רק שואל אם אין חשש שאולי מיום חמישי (מחר), ישלחו ביום שישי ואז זה יגרום לחילול שבת, שהמטוס ימריא בשבת.

    אני מקווה שהשאלה כעת יותר ברורה. אני רק רוצה לדעת מותר או אסור. תודה.