מחויבות פוגע בתאונה לברר שלום הנפגע

שאלה:

שלום וברכה! בנהיגה הבוקר פגעתי לצערי באופנים חשמליות של רוכב מבוגר יחסית, הוא הסתחרר ונפל. עצרתי את רכבי הושטתי לו עזרה, ולאחר שביררתי כיצד הוא חש, אסף את עצמו ופתח בנסיעה, היה נראה שמבהלה רצה לברוח מהזירה. התעקשתי לקבל ממנו טלפון שלו לברר מה שלומו. שאלתי היא: מכיוון שישנם מתחזים רמאים רבים המנסים לסחוט כסף מהפוגע בעקבות הפגיעה האם אני צריך ליזום שיחה אליו שבה אני עלול להסתכן בתביעה מצדו, בפרט שבדיני תורה המוציא מחברו עליו הראיה, גם כלפי הנזק הגופני גם כלפי הנזק הממוני אופנים שבורות וכו'? האם יש חיוב כל שהוא לברר כיצד הוא חש, ומה שלום אופניו, או ברגע שנסע משם והיה נראה שהכל תקין אני פטור מבירור אודותיו?

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שהוא החליט למחול לך על כל נזק אפשרי, ובחר להעלם מהמקום, אין לך שום חיוב ממוני כלפיו, זכותו של הניזק למחול למזיק.

ברכה והצלחה