דימום אחר שאיבת ביציות

שאלה:

שלום הרב אישתי עברה היום שאיבת ביציות ולאחריה היא ראתה מספר פעמים דימום קל אחרי הניגוב , כששאלה את המשגיחה ממכון פועה טענה שהדם אינו מטמא , האם נהגנו נכון?

תשובה:

שלום וברכה

עצם שאיבת הביציות אינה סיבה לטומאה [בניגוד להכנסת הביציות שזה נעשה דרך פתח הרחם ויש בזה את הכלל שאין פתיחת הקבר בלא דם], ולגבי הדם, בדרך כלל יש לתלות שזה נובע מפציעה שקרתה על ידי מחט השאיבה, רצוי בדרך כלל לשאול את הרופא אם נעשתה פציעה כזו, אבל אני מניח שעל כך הסתמכה המשגיחה.

בהצלחה