ברכת ה' – מגדף

שאלה:

אמאלה אני לא ידעתי שאסור לעשות מה שכתוב כאן לא ידעתי שאסור להגיד לאלוקים שברא אותי מילים טובות או לקרוא לו בוקץרא עולם וזה או שפשוט לא הבנתי נכון והכוונה ללא לקלל כמו שברכת ה' ידועה לי וגם לדעתי לכתוב את ה ה אסור אז אני מקווה שתענה על זה בבקשה הלכה ג בן נח שבירך את השם בין שבירך בשם המיוחד בין שבירך בכינוי בכל לשון חייב מה שאין כן בישראל

תשובה:

טעית לגמרי… זה כתוב בלשון סגי נהור, כלומר הפוך, במקום לכתוב שאסור לקלל את ה' שזה ביטוי לא יפה, נאמר שאסור לברך אותו, אבל הכוונה לקללה, ברכה זה הדבר הכי טוב שיש…