פניה לערכאות לביטול פסק בית דין

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים אשמח להתייעץ מה עלי לעשות במקרה זה פלוני שמפורסם כאדם ירא שמים ומדפיס ספרים, תבע את אלמוני בבית דין מפורסם, ובית הדין פסק לטובת אלמוני. פלוני הגיש ערעור לבית הדין והערעור נדחה. פלוני פנה לבית המשפט ע"י עורך דין בבקשה לבטל את פסק בית הדין, כאשר הוא נוקט בבקשתו מילים קשות ובוטות כנגד בית הדין והדיינים, ומחלל שם שמים. אלמוני, אברך המתפרנס בדוחק – בצר לו התקשר לבית הדין, ומזכיר בית הדין שהזדעזע גם כן מהמהלך ומהמילים הקשות כנגד הדיינים המפורסמים, העביר זאת לדיינים, אך לטענתו בית הדין לא יעשו כלום, כיון שלא מוציאים נידויים בימינו, ואסור על פי חוק להוציא סירוב לאותו אדם. מה על אלמוני לעשות? אודה לתשובתכם בהקדם. בברכת התורה

תשובה:

שלום וברכה,

מאוד מצער שישנם אנשים ששוכחים את יסודות התורה ופונים לערכאות ומרימים יד בתורת משה.

אותו אלמוני לא צריך לפחד, אין כמעט אפשרות לבטל פסק דין אחר חתימה על שטר בוררות. האפשרות היחידה רק אם התובע יוכיח שהיה קשר בן הנתבע לבוררים, ואם הנתבע יוכיח שלא היה כל קשר, בית המשפט יכבד את פסק הבוררות.

אין צורך לדאוג.

בהצלחה.