לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מי ראוי לשמש מדריך/ה בבני עקיבא?

שאלה:

שלום כבוד הרב. קוראים לי איילת השחר ואני בכיתה י לאחרונה הכניסו אצלנו ילדים להדרכה בבני עקיבא. עלו לי הרבה שאלות ומחשבות בעקבות ההכנסה. ורציתי לדעת איך בוחרים מדריך? מי ראוי להיות מדריך? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שלך מזכירה לי מעשה ידוע בחזון איש זצ"ל. היה יהודי חשוב בבני ברק בשם רבי יוסף ליס, ותלמידי חכמים נתנו בו את עיניהם למנותו לדיין בבית הדין. הלך רבי יוסף לחזון איש ואמר לו שהוא חושש מאוד מלהיות דיין, מה יהיה אם יטעה? ההלכות כל כך חשובות ונוגעות לכל קדושת וטהרת עם ישראל! מה עושים? השיב לו החזון איש, דוקא משום שאתה חושש אתה ראוי להיות דיין… אוי לנו מדיינים שאינם חוששים… כך אני אומר גם לך, רק מי שמבין מה זה להיות מדריך בעם ישראל, כמה יהדות ניתן להנחיל, כמה מידות טובות, איזו אחריות כבדת משקל היא זו, לשמח את הילדים אבל שמחה יהודית אמיתית, בקדושה וברוממות, הוא הראוי לשמש כמדריך! הייתי מחפש כאלו… והכי חשוב, לדעת את כל כללי ההלכה בנושא של תערובת בנים בנות, חלילה, שהכל יעשה כדת וכדין ללא מכשול בצניעות.

בהצלחה רבה וערב טוב.