תפילת 18

שאלה:

אני מסורתית. שומרת כמה שנים שבת . אם אני מתפללת תפילת בוקר אז אני אומרת -ברכות השחר, ברוך שאמר וקריאת שמע עד "גאל ישראל". ברוך השם, כבר כמה חודשים טובים שאני מתפללת מנחה בשבת. הבנתי שאסור לזוז בתפילת 18,אבל אם ממש מגרד בפנים או מרגיש שנכנס משהו לעיין. קשה לי מאוד שלא לזוז! חשוב לציין- אני לוקחת מה שקל לי- לא מתוך אידיאולוגיה, אני לא רפורמית שיוצרת לעצמי לקט תפילות מתוך הסידור חס ושלום. הדברים נעשים לשם עליה.

תשובה:

שלום וברכה

מה שנאמר שלא לזוז הכוונה שלא לזוז מהמקום ברגלים, ודאי מותר לגרד בפנים או להתנועע וכדומה.

שיתקבלו התפילות, המשיכי להתחזק! ולא להפסיד ברכות השחר בשום יום לא משנה מתי קמים.