סעודה חגיגית במוצאי אזכרה

שאלה:

אנחנו רוצים לכנס את כל המשפחה לבר מצווה של בני בבית בתאריך שבמקרה יוצא במוצאי יום האזכרה של אבי ז"ל. האם יש בעיה עם זה? יש לציין שאנחנו לא רגילים להתכנס כל המשפחה לאזכרה, אלא כל שנה אחי וגיסי דואגים לעשות רק ברכות לעילוי נשמת בבית הכנסת שלהם (בלי שאר המשפחה). האם זה בסדר שאנו מתכנסים בתאריך זה בלי לעשות אזכרה ביום שלפני עם המשפחה?

תשובה:

שלום וברכה

המנהג שלא להכנס לשמחות הוא רק בליל היארצייט ולא במוצאי אותו יום, ואין כל בעיה לערוך באותו יום את הבר מצוה.

מזל טוב ושירבו שמחות.

מקורות:

שאילת יעב"ץ ח"ב סי' קפד.