סגולות, תפילות, תיקונים

שאלה:

שלום כבוד הרב, עלתה בי מחשבה הלילה על כל מיני סגולות שונות (כמו קריאת פרקי תהילים שונים לסגולה ארבעים יום) ותפילות שתיקנו אותם שלא בסידור תפילה או במחזורי תפילה (כמו תפילות לבריאות, לזיווג ופרנסה ועוד) – האם הסגולות, התפילות החיצוניות והתיקון השונים (כמו תיקון פדיון נפש, תיקון שובבים – פדיון פט תעניות) אינם הטלת ספק באלוקים? הרי אם אדם בוטח בקב"ה ומתפלל שלוש תפילות יומיות (הרי בתפילת שמונה עשרה יש מקום לבקשות אישיות) ומניח תפילין כפי שהצתוונו יכול להסתפק בכך, הלא כן הדבר? או שהדברים שמחוץ לסידורי התפילה הם כ"גלגלי עזר" לנפשנו? תודה.

תשובה:

סגולה אינה הטלת ספק, כיון וככל שגם היא באה ממקור קדוש ולא פועלת מעצמה, אלא כסוג של תפילה, או מציאת חן בעיני הבורא, אבל נכון הדבר שאין טעם לעסוק בסגולות, והעיקר פשוט להתפלל לקב"ה כבן המבקש מאביו..

שיתקבלו התפילות.