למה לא רואים שכל האנשים מתים בכרת?

שאלה:

למה אנשים היום לא מתים על כרת אף אחד כמעט לא שומר שבת ולא נידה ולמה לא רואים כרת גוף אלה שמתים עד גיל 60 סתם זה ממש מעניין אותי כי אונרים שיש עדיין אבל אי אפשר לדעת אבל אם הוא לא מת עד גיל 60 איך זה הגעוני ולמה לא רואים את זה זה ממש מעניין אותי ובשום מקום לא רואים

תשובה:

שלום וברכה

חיוב כרת אינו בהכרח בעולם הזה, יש דבר חמור ממנו שנקרא כרת בעולם הבא. לכן, מעבר לכך שבורא עולם הוא רחום וחנון וכיון שאנשים היום לא גדלו על ברכי התורה הוא מאריך אפו וממתין להם ואינו מעניש תמיד בכרת, גם לפעמים דוקא מחמת חומרת העוון והחזרה עליו שוב ושוב נגזר על אדם להכרת בעולם הבא שזה עונש חמור יותר.