להשתמש בביטוח רפואי של חבר

שאלה:

האם מותר להשתמש בביטוח רפואי בחו"ל של מישהו אחר ולקבל תרופות. אם הביטוח של המדינה או ביטוח פרטי והתרופות להעביר למישהו אחר.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להשתמש בביטוח של חבר, הזכאות של התרופות שייכים למבוטח בלבד, ולא ניתן להעביר, ויש בזה איסור גזל הגוי שאסור. ואין הבדל אם הביטוח הוא פרטי או ביטוח ממלשתי בכל מקרה אסור.

בהצלחה.

מקורות:

גזל הגוי אסור כמבואר בשו"ע חו"מ סימן שמח. ולהוציא מביטוח שלא כדין יש בזה איסור גזל.