ברכה על לחם שרוי במים

שאלה:

שאלות בנושא ברכת-מיני-מזונות: לקחתי 1] לחם רגיל מהסופרמרקט, 2] הרטבתי אותו. 3] טחנתי-אותו-דק-דק. -אבל הוא: לחלוטין-לא-מבושל. למיטב ידיעתי לחם מהסופרמרקט הוא אפוי-בלבד. ואני לא הרטבתי אותו במים חמים –רק במים פושרים או קרים. -האם -על הדייסה שנוצרת מברכים: "המוציא לחם מן הארץ" או שמברכים "בורא מיני מזונות" ? -והאם ברכה אחרונה היא "ברכת-המזון" גם אם אכלתי רק כזית כמו אחרי-אכילת-לחם רגיל? שאלה לגבי: לחם-רגיל-מהסופרמרקט שאני לועס אותו המון זמן בפה = יותר זמן מהאדם הרגיל. – ורק לאחר-מכן אני בולע אותו. השאלה: האם למרות ריבוי-זמן-הלעיסה אני עדיין אמור לברך עליו "המוציא לחם מן הארץ" לפני שאני מכניס אותו לפה שלי ? לצורך הבהרה: אני כנראה לחלוטין לא-נהנה מהלעיסות האלו של הלחם. לדוגמא אני לא-אוהב ללעוס מסטיקים וכדומה ביומיום.

תשובה:

שלום וברכה

אם הלחם היה שרוי במים עד שנוצרה שמיכות והמים נעשו עכורים מחמתו, בטלה ברכתו ומברכים מזונות, ראה שו"ע סי' קסח סעי' י-יא ומשנה ברורה שם כל פרטי דין זה.

גם אם אתה לועס זמן ממושך יותר הברכה היא לפני הכנסתו לפה.

בהצלחה