כמה לשלם למתווך כשהלוקח לא מסיים את תשלום העסקה

שאלה:

מתווך שסיכם שאם יצליח להביא קונה מעל סכום מסוים יקבל כך וכך שבפועל זה יוצא הרבה יותר מהמקובל והמוכר הסכים לכך המתווך אכן הביא מחיר גבוה יותר אך בפועל הקונה כשהגיע לתשלום האחרון לא השלים את הכסף האחרון כך שהמוכר בפועל לא קיבל את התוספת האם ברגע שנקבע ונחתם חוזה מגיע למתווך התוספת וזה שהקונה לא משלם על המוכר לתבוע אותו וכו או שכל התנאי הוא על מנת שיגיע יותר כסף לקופה וברגע שתכלית לא הגיע הסך הנוסף הרי שמקבל רק מחיר מקובל ללא תוספת

תשובה:

שלום וברכה, מתווך מקבל שכר על ההתקשרות בין המוכר לקונה, ובלבד שהעסקה תסתיים. ולכן מתווך שהביא לסיום העסקה יש לשלם לו את שכרו, גם אם אח"כ העסקה בוטלה. וכמו כן אם המתווך הביא לקוח שמוכן לשלם מחיר יקר ונחתם החוזה, חייבים לשלם למתווך לפי העסקה שנחתמה. ואם הלקוח לא מעוניין לשלם את כל המחיר, לא פוטר מתשלום למתווך, והמוכר צריך להתדיין עם הלוקח שיסיים את כל התשלום. וכן אם המוכר מוחל ללקוח על חלק מהתשלום, לא פוטר אותו מתשלום של דמי תיווך לפי המחיר שנקבע בשעת החוזה.

בהצלחה.