מכירת מוצרים לגויים ביום חגם

שאלה:

שלום וברכה, יש לי חנות באיביי שמוכרת בעיקר לאנשים מארצות הברית, יש זמנים בשנה שיש להם את החגים שלהם כמו בסוף שנה אזרחית ויש גם ימים שונים בשנה של חגים ע"ש איזה "קדוש" שלהם כביכול שבתקופות אלו יש הרבה ביקוש למוצרים הקשורים לאותו חג, ברור לי שלא למכור מוצרים מובהקים של ע"ז כמו סימני שתי וערב וכד' השאלה היא מוצרים שהם רגילים לקנות באותה תקופה כמו בצבעים מסויימים קישוטים וכדומה. למשל יש יום בעוד כחודש שהם מכנים "יום פטריק הקדוש" וקונים כלמיני מוצרים הצבע ירוק שקשור לאירלנד שהוא בא משם או לשם. האם מותר/ ראוי למכור מוצרים מעין אלו והאם מותר לכתוב עבור היום הזה בתיאור המוצר. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה.

בזמן הזה מותר למכור להם מצרכים ליום חגם, כל שאתה לא עוסק בדברים המשמשים בעצמם לעבודה זרה. אבל לא הייתי מפרסם מכירה לשם החג, זה כבר קצת בגדר שם אלוהים אחרים לא ישמע על פיך…

בהצלחה.

 מקורות:

אף שבמשנה בעבודה זרה דף ב,א וכן נפסק בשו”ע יו”ד סימן קמ”ח נאמרו איסורים רבים של מכירה וסיוע לעובדי כוכבים ביום איידם, אך כתבו הראשונים וכן נפסק בשו”ע שם סעיף י”ב שבזמן הזה אין איסור זה, וטעמים רבים נאמרו בראשונים בעבודה זרה דף ו,א מפני מה אין להחמיר בזה בזמן הזה, או מפני שכיום אינם עובדי עבודה זרה רק עושים מנהג אבותיהם (תוספות שם ב,א) או מפני שיש בזה משום איבה (תוספות רא”ש ור”ן שם), או מפני שיש בזה חיי נפש שביניהם אנו יושבים ואנו מתפרנסים מהם תמיד (רמב”ן ריטב”א ומאירי שם) ועוד טעמים אחרים במאירי שם.