חשיבות השמירה על דיבור טוב

שאלה:

שלום. יש את המשפט החיים והמוות בידי הלשון , האם גם לדברים כתובים , יש השפעה כזו כמו לדיבור ? או שזה תקף רק לגבי דיבור בלבד? תודה רבה

תשובה:

אינני יודע, זו שאלה מענינת. אבל חשוב מאוד לדעת, שהגם שחכמים אמרו ברית כרותה לשפתיים, לא צריך להגזים עם זה והכנס לחרדות… אנחנו היום אנשים קטנים מאוד ואין לדיבור שלנו הרבה מידי משמעות… יש לשמור על הפה, גם בגלל הענין הנ"ל וגם כדי להיות בני אדם נעימים וטובים שתמיד חושבים ופועלים טוב, ויחד עם זה לשים את הדברים בפרופורציה ולא לחשוש מכל מילה שיוצאת, זה בסדר גמור ובורא עולם אוהב אותנו ולא מחפש את המילים שלנו כל הזמן כדי לגרום לנו חלילה נזק, יש דין ויש דיין בעולם ומה שלא מגיע לאדם לא יקרה לו.