אוכל מזונות כשיעור קביעות סעודה נטילת ידים והמוציא וכשנמלך

שאלה:

שלום כבוד הרב, אדם שהתחיל לאכול מזונות וברך ברכת מזונות ואכל לדוגמא 50 גרם, ולאחר מכן נמלך בדעתו ורוצה עכשיו לקבוע על מה שאוכל קביעות סעודה (216 גרם), השאלה: אם במצב הזה אם צריך ליטול ידים (ואם בכלל צריך לברך על נטילה זו)? או שלא צריך ליטול ידים בכלל וימשיך לאכול ולבסוף יברך ברכת מזון? אשמח גם למקורות תודה רבה אשריכם על כל העזרה והסיוע!

תשובה:

שלום וברכה

חייב ליטול ידיו. לגבי ברכת על נטילת ידים וברכת המוציא, זה תלוי אם בכמות שיש לפניו עוד לאכול יש כדי שיעור קביעות סעודה, או רק בצירוף מה שכבר אכל.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קסח סעי' ו ובמשנה ברורה שם. אגב דעת השל"ה בשער האותיות והלבוש בסי' קנח שעל מזונות בשיעור קביעות סעודה תמיד הנטילה היא ללא ברכה, אלא שהמנהג בזה כדברי המשנה ברורה שם סק"ח שכן מברכים.