פנייה לערכאות בקבוצת רכישה

שאלה:

שלום וברכה. בעניין פנייה לערכאות. רוכשים (שומרי תורה ומצוות) שקנו דירה מקבלן והמסירה מתעכבת. וקבוצה מתוכם פונה לערכאות (ללא התר) כדי לממש את התחיביות הקבלן כלפיהם. האם מותר לאחד הרוכשים להצטרף לתביעה. היות שהם כבר פונים לבית משפט והוא לא עושה מעשה אקטיבי בתביעה. ומה הדין במקרה שהרוכש כבול בהסכם ממוני עם ההעו"ד של הקבוצה וכבר השקיע ממון רב בהכנת התביעה תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אין היתר להצטרף לתביעה של ערכאות, ההצטרפות נחשב למעשה, כשהוא מצטרף גם הוא תובע בערכאות. ולמרות שהשקיע הוצאות להכנת התביעה עליו לסגת מהתביעה.

ישנם מקרים שיהיה מותר לפנות לערכאות. א. אם הקבלן הוא בעל חברה גדולה ואינו שומר תו"מ וברור שלא יגיע לבית דין. ב. אם יש ספק ואתה לחוץ בזמן, ניתן לבקש ממזכירות בית הדין שיתקשרו לקבלן וישאלו אותו האם יסכים להתדיין בבית דין, והיה אם הקבלן יענה שלא מעוניין בבית דין, יינתן לך היתר מיידי להצטרף לערכאות.

בהצלחה.