שלום יש לי OCD בהרבה אופנים כמו אפשר לא אמרתי מילה של ברכה טוב (שמעכב הברכה) או לגבי ראיית דם אחר תשמיש ועוד….. ואני יודע שא' הטפולים לזה הוא לחיות אם הספק וכו' השאלה הוא אם להלכה כל פעם שאני חושב שזה מהOCD אני לא צריך להתייחס לזה ולא צריך לשאול ומותר לי לחיות אם הספק או אכ"ז הוי ספק ואני צריך לשאול

תשובה:

כשאתה חושב שזה מהocd לא צריך להתייחס.

וידועה דרכו של רבינו הקהילות יעקב זצ"ל במקרים שחששו לכ"מ חששות שנבעו ע"י הבעיה הזו, במקרים שהיה אחד שחשש שלא אמר קריאת שמע כמו שצריך מכיוון שכל פעם חשש וצצה במוחו מחשבה שלא דיקדק ולא קרא כמו שהיה צריך ונכון על פי דין. ואפי' מצוות קריאת שמע היא חויב דאורייתא פסק בזה הסטייפלער שיקרא רק פעם אחת ולא יחזור שוב בכל מקרה, ושאין צריך לתת לכך שום הסברים או סיבות רק שכך צריך לעשות. כי בעצם הבעיה עצם העלאת הספיקות, וכך גם כאן עצם העלאת הספק היא הבעיה ולכן אין לזה שום צד ולא צריך לחשוש לזה בכלל, וזה לא נחשב שאלה או ספק הלכתי. וכן הורה הסטייפלער בעוד מקרים כמו אדם שחשש לטהרה של אישתו שאסור לו לבוא איתה בכלל בדין ודברים ורק לסמוך עליה בלבד, וכן באופן שהיה אחד שחשש שאין גופו מספיק נקי ואחר לו שיבדוק קצת ודי ויותר מזה שלא יבדוק ולא צריך לחשוש לכל הספיקות הללו, ואין להם גדר של ספק הלכתי.

רפואה שלמה