נזק אחרי נזק כמה ישלם המזיק הראשון

שאלה:

שלום גרמתי נזק לדלת של אוטו, וכמובן התחייבתי לתקנו. לפני שהספקתי לתקנו, בעלי הרכב גרם נזק נוסף לאותה דלת. האם בעל הרכב צריך לשאת בחלק מעלות התיקון במידה ובכל מקרה היה צריך לצבוע את כל הדלת וכו? כלומר לא משתנית עלות התיקון שלי בגלל הנזק שבעל הרכב גרם. במידה וניתן היה לתקן רק את המקום שאני הזקתי, וכעת צריך לתקן את כל הדלת- אני צריך להתחלק עם הבעלים בעלות התיקון? עלות תיקון הנזק שלי קטנה ממחצית עלות התיקון כעת. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

נחלקו הפוסקים האם חובת המזיק לתקן את הנזק, או שחיובו לשלם את עלות התיקון. לכל הדעות חייב המזיק לתקן רק את הנזק בלבד ולא מעבר לכך. ולכן אם עלות הנזק עמדה למשל על 500, ונוסף עוד נזק לדלת ועדיין התיקון עומד על 500, חייב המזיק לשלם 500, למרות שנוסף נזק. אבל אם הנזק החמיר את עלות התיקון ועתה צריך לשלם 1,000, המזיק חייב לשלם 500 בלבד.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ש"ך סימן שפז. וסימן צה ס"ק יח. ודעתו שהמזיק חייב לתקן. אולם דעת החזו"א שחובת המזיק לשלם.