להכות אדם כדי שיעזוב אותו

שאלה:

הרב אם בן אדם נגיד תופס לי את היד לא משחרר בכוונה האם מותר לי לתת לו מכות

תשובה:

שלום וברכה,

ברור שאסור להכות ויש בזה כמה איסורי תורה. אם נתפס על ידי אדם ולא יוכל להשתחרר ממנו אלא על ידי הכאה מותר להכותו כדי לצאת מתחת ידו. אבל צריך שיהי ברור שזו האופציה היחידה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן ד שאם רואה חפץ שלו ביד חברו מותר לו להכותו כדי להוציאו מתחת ידו, וכ"ש אם גופו תפוס בידו. אמנם מפורש שם שההיתר להכות נאמר דווקא אם אין אפשרות אחרת.