כשרות על מוצר שאינו טעון כשרות – הונאה?

שאלה:

מי נותן הכשר לוועדות כשרות שנותנים כשרות למוצרים שאינם זקוקים להכשרת, הרי בכך הם מפלים עסקים אחרים, זה לא כשר הרי שאם אני רואה מוצר שאינו זקוק לכשרות, ויש לו חותמת, משמע שמוצר זה צריך להיות כשר זו לא הונאה? ולמה אף אחד לא מגלה את האמת

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש הגיון רב בנתינת הכשר על מוצר שאינו טעון כשרות, משום שאנשים אינם יודעים במה יש צורך בכשרות ומה לא, וזה עוזר להם לראות על המוצר שהוא בסדר. אם יש חותמת סימן שיש לכך דרישה.

כמו כן, בכל המוצרים האלו לא מוטבעת חותמת  כשרות רגילה, ולא כתב בהשגחת פלוני אלא באישור פלוני, והרעיון שאכן אין השגחה אלא רק אישור שזה בסדר. אני מניח אגב שגם המחיר שמשלמים על כך לגופי הכשרות הוא מזערי כיון שאינם צריכים להפעיל משגיח וכו', ממילא אין כאן תחרות לא הוגנת.