תיקון חצות

שאלה:

שלום, רציתי לדעת מה לקרוא לפני השינה?אני קורא כרגע קריאת שמע לפני המיטה שמכילה גם את ברכת המפיל.אבל הבנתי שיש גם תיקון חצות ותיקון רחל ותיקון לאה, אשמח לעזרה

תשובה:

אין חיוב לומר תיקון חצות, זו הנהגה ראויה להיות מיצר ומתאבל על החורבן, אבל אין בכך חיוב ורבים מאוד לא נוהגים בכך. אודה ולא אבוש שגם אני אינני אומר תיקון חצות. בינתיים בשלב בו אתה נמצא עדיף להתמקד במה שחייבים ואין צורך לקחת על עצמך הנהגות נוספות שאין בהן חיוב.

שבוע טוב ומבורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1