מוליד ריח בחומרים שאינם סופגים

שאלה:

שלום לרב נושא: מוליד ריחא א. האם מותר לשפוך "מי פה" (שכידוע יש להם ריח טוב) על מברשת שיניים לפני הציחצוח? ב. האם מותר לרסס תרסיס ריח טוב על חפצים שאינם עשויים מבד? למשל לרסס על קיר קרמיקה או על שולחן ללא מפה וכו'? תודה ושבוע טוב ב.

תשובה:

שלום וברכה

בכל המקרים שהזכרת לא נספג משהו בשולחן א במברשת, זה רק מונח על גביהם, מדובר בחומרים שאינם סופגים, ולכן אין בזה איסור של מוליד ריח.

שבוע טוב ומבורך