שווה פרוטה למעשר שני

שאלה:

שבוע טוב. קיבלתי לימונים שאינם מעושרים. ראיתי בסידור שצריך לקחת מטבע. האם מטבע של 10 אג' למשל, יכול להועיל ולאחר ההפרשה לזורקו לאשפה?

תשובה:

שלום וברכה

10 אג' מספיק, יש בזה יותר משווה פרוטה, אבל לא זורקים לאשפה אלא מאבדים את צורתו או זורקים למקום שלא יוכל להמצא. כמובן יש לבצע את כל חלקי ההפרשה [הוצאת יותר מאחד ממאה לתרומה ותרומה מעשר ועוד] כפי שמופיעים בסידור, וראה עוד כאן.