תרומה מכסף שאינו שלך

שאלה:

שלום רב, הייתי בבית קברות אצל סבתא שלי אחרי הרבה שנים שלא הייתי, ובא רב פתאום ועזר לנו, עשה אשכבה ואז אמר שנהוג לתת תרומה, כל מה שהיה עליי באותו רגע זה 20 ש"ח שנתתי לו, ועוד 100 שקל של כסף שהוא לא שלי, כסף שאני שומר עליו כדי להביא לספק בעבודה שלי. השאלה שלי היא כזאת: מותר להביא לצדקה כסף שמישהו נתן לך לשמור עליו? מבלי אישור? או שזה גזל..

תשובה:

ודאי אין לתת כסף של מישהו אחר ללא רשות. כמו כן, עם כל הכבוד, אין לך חיוב לשלם על שירות שלא הזמנת… ואתה לא צריך להרגיש שלא נעים..

שבת שלום.