לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הסרת השטן

שאלה:

כבוד הרבנים, מהו הכוונה להתפלל ולבקש לאלוהים להסיר את השטן מעלינו וכו' אם תפקידו האלוהי הוא לנסות אותנו ולהיות קטגור!?

תשובה:

כנראה שזהעצמו שאנחנו מכירים בכך שכולו שקר ופיתוי, ומגלים רצון אמיתי לעבודת ה' בלי נסיונות, זה כבר מילוי התפקיד שלנו לגביו ושוב לא צריך אותו… עיקר תפקידו לפתות אותנו ואז שנגלה שהוא שקר…

הגמ' במסכת קידושין דף פא מביאה מעשה נורא: "פלימו הוה רגיל למימר כל יומא גירא בעיניה דשטן יומא חד מעלי יומא דכיפורי הוה אידמי ליה כעניא אתא קרא אבבא אפיקו ליה ריפתא אמר ליה יומא כי האידנא כולי עלמא גואי ואנא אבראי עייליה וקריבו ליה ריפתא אמר ליה יומא כי האידנא כולי עלמא אתכא ואנא לחודאי אתיוהו אותבוהו אתכא הוה יתיב מלא נפשיה שיחנא וכיבי עליה והוה קעביד ביה מילי דמאיס א"ל תיב שפיר אמר ליה הבו לי כסא יהבו ליה כסא אכמר שדא ביה כיחו נחרו ביה שקא ומית שמעו דהוו קאמרי פלימו קטל גברא פלימו קטל גברא ערק וטשא נפשיה בבית הכסא אזיל בתריה נפל קמיה כי דחזייה דהוה מצטער גלי ליה נפשיה אמר ליה מאי טעמא אמרת הכי ואלא היכי אימא אמר ליה לימא מר רחמנא נגער ביה בשטן" וממעשה זה אנו לומדים כיצד נכון להתלל שה' יעזור ויגער בשטן שיסור ממנו.

שבת שלום.