הכשרת לבבות עוף

שאלה:

שלום רב,
האם גם לבבות צריך לחתוך בצורה של שתי וערב ואז לצלות אותו.
האם יש הבדל בין צלייה לטיגון?

תשובה:

שלום רב

בהכשרת הלבבות לא די במליחה חיצונית בלבד, אלא יש להוציא את הדם שבחללם, לחתוך את הגידים המסתרגים בתוכו, ולהסיר את ערלתו, ואש להדיחו ולמולחו ג’ פעמים כנדרש בבשר. המליחה חובה שתעשה בתוך שלושה ימים לשחיטה!

אסור לטגן במחבת, אלא רק לצלות על רשת על מנגל וכדומה שהדם יכול לזוב למטה!

מקורות:

ראה ס’ הכשרות פרק ט סעיף עח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על תשובתך. ואם קניתי את הלבבות בסופר עם כשרות זה אומר שהוא עבר את כל התהילך של המליחה וכו'. ונשאר רק לצלות אותו?
    האם גם כבד וכליות מכשרים באותה צורה?