לתרומות לחץ כאן

הכשרת כבד

בסד
שלום רב חודש מבורך
אני אשכנזיה חרדית ורוצה להחמיר תמיד ,היכן שזה מתאפשר.
אני קניתי כבד עוף "לצליה בלבד" . זו הפעם הראשונה. אני לא יודעת כיצד לנהוג ולהכשירו.
מה עושים איתו עד שהוא כשר למהדרין לאכילה ?
אם אפשר לכתוב לי בשלבים אשמח.
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

ראשית תרשי לי לתקן, אין טעם להחמיר היכן שמתאפשר, יש טעם להחמיר היכן שיש בזה צורך וטעם!

הכשרת הכבד תתבצע כך:

  1. כבד שלא הוכשר תוך שלושה ימים לשחיטה, גם אחרי הכשרתו לא ניתן לבשלו, אלא רק לאוכלו צלוי.
  2. יש להסיר את המרה מהכבד. ולמנהג בני ספרד יש לבצע בו מספר חתכים שתי וערב.
  3. אין להכשיר את הכבד כשהוא קפוא, אף שבדיעבד יש שהקלו בזה.
  4. מדיחים את הכבד היטב במים [בני ספרד לא הקפידו על כך אלא באופן שמעונינים אחר כך גם לבשלו], וממתינים לייבוש המים.
  5. נהגו לפזר מעט מלח על הכבד לפני ההכשרה. אבל זה לא מעכב, ומי שרגיש לנתרן יכול לדלג על שלב זה.
  6. הכשרת הכבד תעשה כך: יש להניחו על רשת ברזל המונחת על להבה בינונית של הגז או גחלים במנגל או אפילו מנגל חשמלי.
  7. רצוי להניח שכבה אחת ולא כמה אחד על גבי השני. ובכל מקרה אין להניח כבד שאינו צלוי על כבד שכבר צלוי חלקית.
  8. מותר להפוך את הכבד תוך כדי הצלייה שיצלה היטב מכל צדדיו. אולם לא לעשות זאת לעיתים תכופות מיד, שיתחמם היטב ויספיק דמו לזוב.
  9. צולים אותו עד שיהיה ראוי לאכילה ויתייבש מבחוץ.
  10. לאחר הצלייה יש להדיח את הכבד שלוש פעמים [ולמנהג בני ספרד אין צורך בכך אלא אם כן רוצים לבשלו אחר כך].
  11. השיפוד או הרשת המזלג שהשתמשו בו וכו' טעונים ליבון באש לפני שימוש נוסף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הייתי במסעדה עם כשרות מהודרת. וראיתי שצולים את הכבד על הרשת הרגילה שמכינים את כל המנות.
    האם ניתן לסמוך שהרשת עומדת על האש כל הזמן ומתלבנת?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל