תיקון חטאי העבר

שאלה:

כבוד הרבנים שלום רב שמי טל ורציתי לדעת איך אדם שמתחזק בתורה ששומע שיעורים מתפלל מדבר עם ה' יתברך מניח תפילין ומתחרט על כל מיני דברים שהוא עשה בעברו כמו למשל עוון זרע לבטלה .גויה .אישה שהיא טוענת שהיא יהודיה בנישואים אזרחיים והיה איתה ואישה גרושה שהיה איתה איך אפשר לתקן על פי התורה הקדושה את שורש הנשמה של אותו אדם תיקון אמיתי. אני מתחרט וקיבלתי על עצמי חרטה גמורה לא לחזור על הדברים האלה יותר כאשר אני נלחם ביצר יום יום לא להשחית חס וחלילה זרע לבטלה מתוך ייראה ומתוך אהבה להשם יתברך ולשמור את הברית איך אני יכול לתקן את כל מה שעשיתי בגלגול הזה ומגלגולים אחרים…. אני באמת רוצה להתנקות מהעבר שלי ולזכך את עצמי כדי שאני אוכל לתקן ולקדש את הגוף שלי את נשמה שלי בעולם אני לא אדם חרדי אבל יש בי אמונה חזקה ואהבה לקדוש ברוך הוא ואני עושה שינויים בחיים שלי

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

אין דבר העומד בפני התשובה! ברגע שאתה שב אל ה' באמת ובתמים, מתחרט על כל העבר ומקבל על עצמך לשמור טהרה כדת משה וישראל, ואתה עומד בנסיונות ומתקדם, אין לך אהוב בשמים ורצוי יותר מזה! המשך להתקדם בדרך החדשה, לקיים מצוות ה' יתברך, בכל התחומים, תתחבר לחברה דתית תומכת, לך לשיעורי תורה תמשיך ללמוד וליישם בהדרכה של רב קרוב או איזה אברך מהשכונה וכדומה, ויתקיים בך מה שאמרו חכמים: "במקום שבעלי תשובה עומדים אפילו צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד"!

ברכה והצלחה ושבת שלום.