שיתוף פעולה עם הוצל"פ

שאלה:

בס"ד, שלום. בראשותכם שאלה – יש אצלנו בת"ת עובד שהוא בעל חוב לנושיו וקיבלנו פניה מהוצל"פ לקזז ממשכורתו ולהעביר אליהם. יש לנו דרכים להתחמק מכך. האם להעביר להם או להתחמק? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

גם כאשר אתה מתחמק ממשרד ההוצל"פ אתה נעשה כמתערב בנדון בין הנושים ללווה, וכאילו אתה מזכה את הלווה ומבריח את החובות מהנושים. לכן עליך להודיע לעובד שההוצל"פ ביקשו מהת"ת להעביר את המשכורת אליהם, וכדי שלא להתערב אתם פועלים לפי ההוראה שקיבלתם ומעבירים את המשכורת להוצל"פ, והעובד הוא יעמוד מול ההוצל"פ והנושים. כך אתם מסתלקים מהדו"ד בין הצדדים.

בהצלחה.