ימי פרישה

שאלה:

שלום וברכה אלו הם ימי ההפלגה בין כג כסליו ליט טבת 27 יום, בין כט חשוון לכג כסליו 25, בין א חשון לכט חשון 29, בין ד תשרי לא חשוון 28. מה הם ימי הפרישה שלי? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאין כאן וסת קבוע אתה מתחשב כרגע רק בוסת האחרונה של 27 יום, לא ציינת אם זו עונת יום או לילה אבל יש לבדוק זאת מתי ראתה ולפי זה לקבוע את זמן הפרישה העיקרי. למנהג בני אשכנז ראוי לפרוש גם בעונה הקודמת, הנקראת עונת אור זרוע. מלבד זאת יש לפרוש בעונת החודש י"ט בשבט באותה עונה שראתה וכנ"ל לענין העונה הקודמת. מלבד זאת יש לפרוש ביום השלושים כולו כשיטת הכרתי ופלתי, והמחמיר לפרוש גם ב31 כשיטת החוות דעת תבוא עליו ברכה [בלאו הכי לא נראה שאשתך מגיעה לזמן זה…].