גירושים רפורמיים מגוי

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני רווק עדיין לא התחתנתי.
ואני היום נמצא בקשר זוגי עם יהודייה אשר התחתנה בזמנו עם גוי בחוץ לארץ ( חתונה אזרחית רפורמית). והביאו ילד משותף. נכון להיום הוא בן שנתיים הילד. אך לא על הילד השאלה.
היום היא כמובן גרושה ממנו שנה. (הכרתי אותה לאחר הגירושים שלה ממנו)
ראיתי את הטפסים והחתימות וההסכמים שיש לה מאותו בית משפט בחוץ לארץ המעיד שהם גרושים.
אך אני עדיין לא שקט.
איך אני יוכל לדעת שאני לא עם אשת איש?
האם הטפסים הללו ישקיטו את מצפוני וניתן לסמוך עליהם מבחינת דין תורה?
מה אני צריך לשאול אותה. מה אני צריך לדעת?
מה יש לי לומר לה כדי שתהיה גרושה כדת וכדין?
לצערי עד לא מזמן ביררתי זאת לעומק. וסמכתי על דבריה שבע״פ
אשמח לתגובתך בדחיפות

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול להיות רגוע. אצל גוי לא תופסים קידושין עם יהודיה. לכן היום היא ודאי לא אשת איש. והכל בסדר.

הצטרף לדיון

תגובה 1