תפילת יחיד מועילה?

שאלה:

שלום, אני משתדל להתפלל להתפלל שחרית, מנחה וערבית, היות ואני מתפלל חדש אני מתפלל ביחיד לעת עתה. האם ישנה מעלה כלשהי בתפילת יחיד שלי או שהתפילות מתקבלות רק בתפילת בית הכנסת במניין? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שיש מעלה עצומה לתפילות שלך! כל יהודי חייב להתפלל שלוש פעמים ביום כפי הנוסח שתיקנו חכמים, וגם כאשר הוא מתפלל ביחיד הוא יוצא ידי חובת מצוה זו. ואין דבר גדול יותר מלעמוד לתפילה לפני אבינו שבשמים. אלא שהתפילה בציבור סגולת הגדולה יותר להתקבל. כאשר יחיד מתפלל תפילתו נבחנת לפי זכויותיו שלו עצמו, אבל בתפילת רבים היא מתקבלת בכח הציבור וכקרבן ציבור שאין בו דין מדוקדק לפי מצבו הרוחני של כל אחד מהמתפללים. אינני יודע מה כל כך מרתיע אותך בבית הכנסת, אני חושב שזה דבר נפלא, ואפילו אם קצת קשה לך להתרכז שם, זה עדיף גם בגלל קבלת התפילות וגם בגלל החיבור שזה יתן לך לחברה דתית ולמסגרת חיים כזו.