כתם לפני וסת – ממתי מונים את הימים?

שאלה:

שלום ותודה א. אנחנו עכשיו לאחר שנת הנקה שאשתי לא ראתה בה כלל דם, כעת פתאום הגיע מחזור בכמות עצומה של דם הרבה יותר מהרגיל, וגם הדם היה כעין כדורי ג'לי, זה ודאי דם מחזור רגיל? והאם יש ממה לחשוש? ב.זה התחיל כאשתי ראתה דם על התח. הכהות בכמות שעל לבן היא ודאי הייתה נאסרת. ולאחמ"כ שמה פד ויצאה כמות היא לא זוכרת האם כגריס. ורק יום לאחמ"כ הגיעה המחזור ברובו בכמות גדולה, למתי מונים ווסתות?

תשובה:

שלום וברכה

אין מה לחשוש, השינוי ההורמונלי גורם לכך.

גם כתם שאוסר אינו חלק מהוסת, ויש למנות מיום שהתחילה לראות, ראה שבט הלוי ח"ג סי' קיח. אצל אשה שמורגלת בכך שמחזור מתחיל בכתמים יש להתחיל לספור כבר מהכתם.