להחליף מוצר עם חשבונית מקנייה אחרת

שאלה:

בקנייה מהסופר באינטרנט יש לעיתים קרובות תקלות עם מוצרים מסויימים חלק מתגלים בשימוש מאוחר יותר ולא סמוך לקנייה. יש שני מוצרים בסכום של עשרות שקלים שהתגלה בדיעבד שלא טובים כך הגיעו ולא במשך הזמן התקלקלו. שפניתי אליהם אמרו שצריך לפנות סמוך לקנייה. האם מותר בקנייה הבאה עבור מוצר זהה או דומה להגיד שלא בסדר היה שהכוונה עבור הפעם הקודמת? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לבוא בקנייה אחרת ולדרוש החזר המוצר והם חושבים שקניית המוצר נעשה בזמן הסמוך. אמנם כל זה דווקא אם נמצא מום במוצר שנקנה. אבל החלפת או החזרת מוצר שעבר הזמן שניתן להחזיר, אסור להגיע עם חשבונית אחרת מקנייה אחרת ולהחליף.

בהצלחה.

מקורות:

במקרה שיש מום במוצר, המוכר חייב להחליף לפי הדין, ולכן מותר להגיע עם חשבונית אחרת. אבל כאשר אין מום במוצר, והחזרת המוצר מותנית במספר הימים, אם עבר הזמן עבר הזכות החלפה, ולא יוכל להגיע אם חשבונית אחרת.