להתפלל על דברים גדולים

שאלה:

שאלה קצת תמימה ושונה, מותר להתפלל על דברים גדולים וענקיים כמו לדוגמה שירד שלג בתל אביב? או שזה נקרא "להטריח את ה'" ?

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו תמיד מתפללים על דברים גדולים, הרבה יותר משלג בתל אביב… על ביאת המשיח, קיבוץ נדחי ישראל, בנין בית המקדש, שכל עמי העולם יכירו את עול מלכות ה' וכבוד עם ישראל בעבודתו את ה' יתברך וכו' וכו'… השאלה היא אחרת, האם זו השאיפה שהיינו רוצים לבוא בה לפני ה'…

יום נעים ומוצלח.