טעימת מרק מבית שאינו שומר תורה ומצוות

שאלה:

שלום לרב אני עובד במשרד כלשהוא אשתו של הבוס הביאה מרק ירקות (פרווה) הם חילוניים אך מסורתיים… האשה טוענת שהכל כשר… חפרו לי שאטעם… לאחר הפצרות רבות העברתי את הכוס לכלי חד פעמי וטעמתי… אני יודע סתם כלים אינם בני יומן ומסתמא הם לא משתמשים בטרף… האם היה מותר לי לטוום כספרדי?? תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור היה לטעום. איך אפשר לדעת אם הירקות הופרשו מהם תרומות ומעשרות, ובאלו תבלינים השתמש, ואם לא חתכה בצל שזה דבר חריף בסכין שאינה כשרה, שאז גם אם אינו בן יומו החמירו הפוסקים. בכל מקרה לא אוכלים דבר שלא בטוחים בכשרותו.

יום נעים ומבורך.