הסתלקות מצוואה של אבא בחשש למרמה

שאלה:

אבא שלי רשם צוואה שנתנה לי שליש מרכושו ולשתי אחיות שליש נוסף. את האמא לא כלל בצוואה רק ציוו שתגור בבית. אמא מפלה את האחות הגדולה מילדות, כשאבא נפטר (לפני 4) שנים החתימה אותנו בעורמה על הסתלקות מהצוואה של אבא לטובת אמא כביכול. היום אני גיליתי שהיא מרמה ואני חוששת שהיא עשתה צוואה אחרת והשפיעה על צאמא לתת לה את כל רכושה. מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

יש לבדוק את נוסח שהחוזה שחתמתם לאמא, אם חתמתם על טופס הסתלקות ולא הקנאה, אין לזה משמעות. אם חתמתם על הקנאה או שחתמתם על הסתלקות כדי שהאמא תוכל לרשום את כל הדירה על השם שלה, הרי זה קניין שהקנתם לאמא את הדירה. והעצה שתדברו עם האמא שתערוך צוואה שתזכה את הבנות בצורה שווה ללא משוא פנים.

בהצלחה.