עיתון חילוני בבית

שאלה:

האם מותר לקרוא בעיתון חילוני או לצפות בטלוויזיה? השאלה מורכבת מכמה שאלות: א. האם יש בזה ביטול תורה או שזה חלק מיישובו של עולם ודעתו מעורבת עם הבריות. ב. הרבה פעמים יש בדיווחים ובפרשנויות דברי כפירה כבדרך אגב. ג. יש הרבה כתבות ותמונות לא צנועות. ד. לעיתונות דתית יש רמה מקצועית נמוכה בהרבה. ה. בטלויזיה יש הרבה פעמים אישה על המסך. ו. האם יש שינוי בדין במקום סקרנות גדולה, כגון ליל בחירות או משחק ספורט גדול.

תשובה:

שלום וברכה

איסור גמור לקרוא בעיתונים חילוניים, יש פריצות רבה, אוירה של כפירה ושל חילוניות וארציות ככל הגויים בית ישראל, זה מטמא ומטמטם את הנפש, ואין מה לדבר בכלל על הטלויזיה ואינטרנט שאינו מסונן כהלכה שהם אם כל חי, גורמים להרהורי עבירה ומותירים בנפש חותם בל ימחה שהורס את כל מעלתו הרוחנית של האדם, את חייו היהודיים והמשפחתיים. בשביל להיות מעורב עם הבריות לא צריך דוקא "רמה מקצועית גבוהה מאוד"… החדשות מובאות, חוות הדעת המקובלות הכל נמצא, הציבור הדתי חי נפלא ויודע ומעורה בכל, אין מה לחשוש… שום סקרנות אינה סיבה להשחית את הנפש, את הבית והילדים ונפשם הרכה. בכלל חשוב לדעת, הנשמה שלנו היא רק פקדון בידינו, היא לא שלנו וכך גם הילדים לשלנו, ועל פקדון יש לשמור היטב.

ברכה הצלחה, ושנזכה כולנו לעבוד את ה' באמת ובתמים!