ברכה על גריסים בחמין

שאלה:

שלום לכבוד הרב, רצינו שהרב יעשה לנו סדר על ברכת החמין, מדוע זה משתנה אם דבוק? ומה נקרא דבוק, האם זה שהסיר היה במקרר ואז שהוצאנו זה נדבק זה גם דבוק? האם י/ש הבדל אם יש שקית קוקיס?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שכוונתכם לגבי הברכה על גריסים, ובזב אכן הכלל הוא שכאשר זה נדבק על ידי הבישול, ולרוב זה נדבק מעט או נמעך, הברכה היא מזונות, ולכן בחמין תמיד הברכה על הגריסים היא מזונות. הדיבוק לא צריך להיות ממש מקשה אחת, גם דיבוק קל מספיק ביחד עם זה שזה מתרסק מעט ואינו לגמרי שלם.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רח סעי' ד משנה ברורה ושער הציון שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה הרב, ולגבי חיטה האם גם אותו דבר?
    ולגבי שעועית זה תמיד יהיה אדמה נכון? ולכן אם יש הרבה תפוח אדמה ושעועית אז כדאי לברך עליהם אדמה לכאורה. ושוב תודה.

  2. גם לגבי חיטה. לגבי השעועית והתפוחי אדמה, אם הכל נעשה בלילה אחת עם החיטה ונתדבק וקצת נמעך ולא הכל ניכר כל דבר לעצמו מברכים רק מזונות על החיטה ופוטרים הכל.