נקראתי לדין תורה ואני סבור שאין סיבה לדיון

שאלה:

ברצוני לשאול על דבר אשר הגיע לי הזמנה לדין אצל בי"ד חשוב כאן בארצה"ב מאחד שרוצה להוציא ממנו ממון שלא כדין ושלא ביושר. היות ואני נחשב כעני מעת אשר הצטרבו על ראשי הרבה חובות וממש אין בידי לספק כדי מחי' והצטרכתי להלוות ממון מאחרים כדי לשלם לישיבת בי"ד ולטוען רבני על מנת להגן על עצמי. אבל היות והבעל דין שלי הוא עשיר בממון אבל עני בדעת וביראת שמים והוא רק רוצה להמשיך עם ישיבת בי"ד אחר ישיבת בי"ד. כבר ישבנו שתי פעמים והצטרכתי לשלם לבי"ד 1100$ בפעם ראשונה ועוד 750$ בפעם השני' ועכשיו הוא רוצה עוד ישיבת בי"ד אשר יעלה לי עוד כמה מאות דולר. השאלה הוא האם חייב אני להלוות עוד וליפול בפח החובות עוד עמוק או שיכול אני לומר לבי"ד שאין בידי עוד לשלם – ומן השמים ינהלו שיפסוקו כאשר יפסוקו. נא לענות לי בהקדם האפשרי כי מועד הבי"ד מתקרב ובא. והעושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו, אמן.

תשובה:

שלום וברכה,

עליך להודיע לבית הדין כי אין לך אפשרות לשלם את ההוצאות, וכי אתה סבור שהתובע הולך שלא בדרכי יושר. אם בכל אופן בית הדין יקבע לך דיון הנך חייב לבוא לדיון ולהתדיין, ולגבי התשלום תדון מול הבית דין אם צריך לשלם.

מעבר לכך, אם חתמת בוררות ולא תגיע להמשך דיון, יש רשות לבית הדין להמשיך לשמוע את התובע שלא במעמד הנתבע.

בהצלחה ופרנסה בשפע.