להביא עדות פסולה בבית משפט כהוכחה לתביעת

שאלה:

מה קורה אם אדם שתובע נוכרי שברור למעלה מכל ספק שלא יבא לב"ד (כסף קדשים) יחד עם זה התובע יודע שע"פ ד"ת הנתבע יתחייב לשלם אלא שהראיות שלו לא תהינה קבילות בב"ד מסיבה צדדית (כגון עדות נשים וכיצ"ב) האם יהיה מותר לו להביא את הראיות הללו לבימ"ש?

תשובה:

שלום וברכה,

עד אחד או עד פסול – קרוב או אשה, לא יכולים להוציא ממון בבית דין. ולכן אסור להם להעיד בערכאות כדי להוציא ממון, למרות שיודעים שהאמת כדבריהם. וכמו כן התובע לא יוכל להוציא ממון על פי עד פסול, למרות שכך היא האמת. אמנם אם התובע ניזוק בהוצאות משפט בגלל סירובו של התובע לדון בבית דין, חייב המסרב בנזק שגרם לתובע, ולכן התובע יכול לתבוע על ידיד עדות אשה כדי לכסות את הנזק שנעשה לו.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן כח סעיף ג מבואר שאסור לעד אחד להעיד לטובת הגוי, גם אם יודע שהגוי טוען אמת והישראל משקר. ואם העיד משמתין אותו. מבואר שגם חוב שאכן חייב, אסור להוציא בבית משפט על ידי עדות שלא קבילה לפי הלכה.

סרבן שגרם הוצאות – ראה שו"ע סו"ס יד.